Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.08.2014 17:47 - Коментатиращите - една специална порода, която обичам да наблюдавам
Автор: canisdirus Категория: Лични дневници   
Прочетен: 900 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 11.08.2014 18:44

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Интернет - това безкрайно пространство, което понякога обичам да изучавам, когато навън е твърде топло и ми е скучно. Имам ли време за губене влизам в коментарите на актуалните статии и се информирам за мнението на хората по съвременните световни теми. Ей така за спорта поглеждам, но никога не пиша, защото се губи удоволствието. Стига ми просто да чета!


Светът в коментарите обаче е често друг и до този извод може да стигнеш още като прочетеш първите няколко изказвания. Той е пълен с апокалиптични картини, трета световна война (винаги актуална тема, защото може да бъде свързана и с политиката!), заразни и мутиращи вируси, които се разпространяват, липса на елементарна грамотност, пълен крах за икономиката и като че ли най-приятната тема на цялото интернет пространство - политическата. Тя никога няма да се изчерпа и Европа, САЩ и Русия може да се появят на пъпа на повечето от коментиращите. Политиката в България също се нищи в най-"подходящите" статии за делфини, интервюта, спорт, времето или просто някое добро дело, отприщило силата на коментара. Желязното правило е, че никъде не е неуместно, да напсуваш управляващият (независимо за коя държава говорим) както и твоят коментар ВИНАГИ е свързан на някакво ниво с политиката, просто ти не го осъзнаваш и тва е. Точка. Ще те цитират и пак ще те напсуват, задето си свързан с онова псе "едикойси"! Нищо, че коментираш за самолетни билети или слънчевото време в Източна България.
Като цяло под статиите на английски език може да се направи малко по-глобална извадка на обществото  и за съжаление те са често за моралния упадък, който прави все по-силно впечатление на всеки от нас.

Често в контраатака на някого ще бъдат постнати просто копирани неща и/или статистики от интернет, линкове и всякакъв вид безполезна "обосновка", която може да им спечели уважението на други непознати в интернет. Всъщност не само ще им спечели доверието, ами ще им отвори очите!


Специален вид и мои лични любимци са тези, които са убедени, че статията (и твоят коментар) е свързана с масонство, илюминати, тайни ложи и всички подобни неща, които може да се прочетат в интернет или у фейсбука, някоя фантастична книга или Пенка от съседния етаж. Вие просто знаете по-малко от тези хора и е време да приемете тази тъжна истина!


Интересни са също и тези, които видимо четат книги, изказват се добре и привидно интелигентно,  информират се за всичко като един модерен човек, но в момента, в който се задълбочиш в поста им виждаш, че интерпретират новините по един специален техен си начин. На едно друго ниво темата е свързана с тяхната любима тема, но вие не го осъзнавате! Гей браковете може да бъдат пряко свързани с измирането на делфините и обратното! Швейцария не е в ЕС и това е може би причината Путин и Русия да са в своя апогей, а Пешо да си е спукал гумата на колата.


Колкото по-абсурден е постът, толкова по-гневен е коментиращият! Целта му е да те провокира и да те накара да се замислиш, но често се случва в главата ти да изникват мизерията и безпаричието, в които са принудени да живеят толкова много хора (не само българи, ха?!?!?! нима има и такива?!?) и гнева, който това отприщва у тях. Остава им само да седнат зад компютъра и да се освободят от това като псуват управляващите и предсказват разпада на световния ред, след който всеки ще си получи заслуженото.
Все пак не е лошо да призоваваме вниманието на хората върху по-важни неща. За разлика от материалистичното мислене на Запад, българите се концентрират върху оцеляването от единия до другия месец и често се отказват от каквато и да е инициатива, защото им се струва безмислено, безнадеждно и безрезултатно. Докато останалият свят се чуди как да си набави най-новите продукти на пазара и проблемите на другите съвсем не го вълнуват.

Не мога да кажа доколко съм оптимист или песимист, но когато поспра и си размишлявам така над коментиращи, статиите и новините, не се разведрявам, рядко си набавям някаква надежда за човечеството и за съжаление в главата ми нахлуват мизантопските мисли на отчаяние, които все по-трудно си тръгват.



Гласувай:
2



Следващ постинг

1. freeoldmen - Не се впрягайте толкова...:-)
11.08.2014 18:07
Моите наблюдения са само от български сайтове, действително, ако човек се зачете много не е полезно. Но:
-Като махнем откровените луди.
-Като махнем политическите платени отбори.

То ще останат няколко добри хора, ошашавени от предишните две групи.

Готин ник. Поздрави и успех!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: canisdirus
Категория: Лични дневници
Прочетен: 10259
Постинги: 2
Коментари: 1
Гласове: 4
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930